VARTALOTYYPIT, TYYLIPERSOONAT JA VINKIT

TULOSSA UUTTA:
Videoblogisarja, ensimmäisenä vartalotyypit. Kannattaa seurata sivujani sillä videoblogissani myös kerrotaan etikettipukeutumisesta, tyylipersoonista jne.. 
Voit myös lähettää kysymyksiä ja vastaan niinhin blogissani :)


Yle Teema; Tinkimättämät tyylitaiturit:

Yle Teema on ihan huippukanava, tällä viikolla on tarjolla paljon muotiin liittyvää ohjelmaa. Katsoin Tinkimättömät tyylitaiturit, joka kertoi vanhemmista naisista (67v - 97v), jotka pukeutuvat kuten haluavat. Jokaisella oli oma tinkimätön tyylinsä, yksi oli kirppisbongari, toinen muotiin pukeutuva, kun taas kolmas tilasi edullisia vaatteita postimyynnistä...

Niinhän se on IKÄ ei ole este pukeutumiselle. Kuulen usein sanottavan, että "olen jo nii-in vanha" etten voi pukeutua istuviin vaatteisiin tai hameen helma on liian lyhyt. Usein moni haluaa verhota vartalonsa kokonaan löysiin ja peittäviin vaatteisiin! Miksi? Jos tuo omat hyvät puolensa esiin pukeutumisella näyttää hoikemmalta ja upeammalta.
 (Ainahan me haluamme näyttää hoikemmilta :))

 Mielestäni jokaisen kuuluu kuitenkin pukeutua kuten haluaa ja olla niin rohkea kuin haluaa! 
Minusta kukaan ei ole vanha pukeutumaan vaikka viimeisen muodin mukaisesti tai olemalla boheemi ja pukeutumalla mitä erikoisempiin yhdistelmiin, kuvioihin ja väreihin. Pääasia on että viihtyy vaatteissaan eikä tunne oloaan vaivautuneeksi!
Mittasuhteet! Kyllä jos otat huomioon omat mittasuhteet pukeutumisessa näytät todella hyvältä, olit sitten pukeutunut edullisiin tai kalliisiin merkkeihin. 

(Tosin olen nyt tylsä, mutta työelämä sanelee omat sääntönsä pukeutumisessa. Mutta aina voit revitellä vapaa-aikana.)

Niin, ja yritä katsoa itseäsi toisen silmin! Olen huomannut, että monesti minäkuva on vääristynyt kun puhutaan vartalosta; yksi näkee hartiansa todella leveinä vaikka ne ovat normaalit, toinen lantionsa valtavana, kolmas kokee olevansa iso keskivartalosta jne..

Jokaisella meillä on oma tyylipersoona, mitä jos sinäkin olisit rohkea ja pukeutuisit värikkääseen mekkoon? Väri -apua- mitä se on? Mustahan se olla pitää! Jokaisella meistä on oma väripersoona, toiselle musta sopii toiselle taas ei ollenkaan. 

No näissä väriasioissa, toiset ottaa ne pilkulleen toiset vähät välittää. Itse olen väripersoonaltani kirkas talvi ja kaikki kylmät, puhtaat värit sopivat minulle ... niin ja se musta! Joka kevät jokin väri saa minut pauloihinsa. Yleensä pinkin eri vivahteet saavat minut hullaantumaan.. Mutta yllätys: viime vuonna löysin koralli-pinkin huulipunan. Värihuuma alkoi huulipunasta ja nyt haluan ehdottomasti jotain värikästä kesään. Miten olisi koralli-pinkki mekko? Tai pusero?

Ohjelmaan palatakseni; ihan huippua katsoa miten "vanhemmat" rouvat vetävät liikuntaryhmää tai työskentelevät muotiliikkeessä ja pukeutuvat juuri kuten haluavat! Ihan mahtavaa, tästä meidän kaikkien kannattaa ottaa oppia, elämähän on vain kerran!

Mitä jos miettisit miten oikeasti haluaisit pukeutua ja pikkuhiljaa siirtyisit siihen suuntaan...??
Muista ettei pukeutuminen ole vakava asia! 

Pukeutuminen lähtee aina ihmisestä itsestään, vaatteissa pitää viihtyä ja tuntea ne omakseen! Työelämässä joskus vain on "pakko" pukeutua jakkupukuun tai muuten virallisemmin. Nykyään kuitenkin monissa työpaikossa on pukukoodit muuttuneet ns. arkisemmiksi eli arkipukeutumiseksi.

Arkipukeutuminen on astetta paria rennompaa pukeutumista kuin virallinen bisnespukeutuminen. Se voi tarkoittaa siistejä, mielellään tummansinisiä farkkuja tai neulepuseroa. Napapaita, kulutetut farkut tai muuten epäsiistit vaatteet eivät kuulu työelämään. Jos et koe jakkua omaksesi, kokeile neuletakkia eri pituisina versioina tai mikset kokeilisi Jersey kankaasta valmistettua jakkua, joka on huomattavasti mukavampi ja rennompi kuin perinteinen jakku / bleiseri.

Muodikaskin voi olla ilman, että ostaa aina kauden kaikki viimeisimmät "hullutukset" ja must have - vaatteet tai asusteet. Jos haluaa olla muodikas, muodikkuutta työelämään voi tuoda koruilla ja muilla asusteilla... kuitenkin maltillisesti.

Hanki hyvä ja laadukas, aikaa kestävä peruspuvusto vaatekaappiisi ja kun haluat olla super muodikas, täydennä vaatekaappiasi vaikkapa halvemmilla hetken muodissa olevilla vaatteilla. Usein ne viimeisimmät trendit jäävät hetkessä vanhoiksi, joten ne voi huoletta laittaa kiertoon tai myydä kirppiksellä. Useinhan edulliset tuotteet eivät ole laadullisestikaan kovin kestäviä.

Mikä sitten on hyvä peruspuvusto?

Ensin mietit kuka ja minkälainen pukeutuja olet? Minkälaisissa vaatteissa ja väreissä viihdyt? Oletko hetken heräteostaja vai harkitsetko tarkkaan? viihdytkö rennommissa asuissa paremmin kuin klassisissa? Vai jotain siltä väliltä? Haluatko kenties aina räväyttää?

Karsi vaatekaappisi raa'asti seuraaviin pinoihin: kyllä, ehkä, ei ikinä! 

Vaatteet ja asusteet joita et ikinä enää käyttäisi - kirppikselle! Ehkä vaatteet; käy ne vielä kerran läpi ja ole itsellesi rehellinen, käytätkö näitä oikeasti... ethän käyttänyt niitä viimeksikään kun piti, vai mitä? Joten ehkä vaatteet saavat mennä menojaan... (Tai jos olet kätevä käsistäsi ja duunailet mielelläsi.. sopisikovatko nämä vaatteet uusittaviksi?)

Kyllä vaatteet saavat jäädä kaappiisi. Käy nyt läpi mitä sinne jäi, mitä värejä ja tee lista mitä tarvitset:)

Pitkälle pääsee  myös näillä valinnoilla; 
1 perus farkut
1  suorat housut
1 jakku tai rennompi versio jakusta
1  mekko / tunika
1 hame
1 neule tai neuletakki
2 t-paitaa 
2 pusero tai paitapusero 
1 takki (syksyyn ja kevääseen omansa)
1 talvitakki ( ulsteri tai untuvatakki / toppatakki)
Muokkaavat alusasut ( Jokanaisen pika-personal trainer)
1 nudet rintaliivit 
1 mustat rintaliivit

(niin ja muista, vaikka puhutaan perusvaatteista ei se tarkoita TYLSÄÄ pukeutumista)

Lisänä aluspukeutumisen vaatteita, parit korut, vyö tai kaksi, avokkaat, sandaalit, talvisaappaat, laukku työkäyttöön ja laukku vapaa-aikaan! Kyllä, oma laukku työhön ja vapaa-aikaan. 
(Monesti huomaa kuinka se sama iso "säkki" kulkee työstä juhlaan..)

 Silmälasit!! Valitettavaa onkin etteivät monet julkisuudenkaan henkilöt ole hommanneet itselleen arki- ja juhla silmälaseja. Sillä ei se raskas sankainen kehys sovi juhlapuvun pariksi! Silmälasit ovat asuste siinä missä korutkin!!! 

Huivi tai pashimina kesään ja talveen, käsineet, hattu tai pipo.

Asusteilla voi päivittää perusasun erinäköiseksi. Eli joka kerta ei tarvitse vaihtaa koko asua, pieni päivitys riittää! - niin myös työstä iltamenoihin. 

Jos mietit miten näin vähällä voi pärjätä, niin kun oikein ajattelet huomaat että, käytät yleensä samoja vaatteita kunnes ne ovat jo kuluneet tai olet niihin kyllästynyt, vai mitä?
Monesti se suosikkivaate on ylläsi päivästä toiseen... etkä edes malttaisi pestä sitä:) 

Totta on myös se että, vaatteita pestään nykyään ihan liikaa! Nyt joku voi kauhistella, mutta suurin osa materiaaleista on sellaisia että pelkkä tuuletus riittää. Esim. silkki, mohair, villa jne.. Monesti vaate menee pilalle liiasta vesipesusta. Nykyään on tullut markkinoille myös kainolosuojia! Vähän kuten pikkuhousun suojat, mutta kainaloille. Loistava idea, varsinkin jos on kova hikoilemaan.

Kun oman vaatekaapin peruspuvusto on valmis, sitä on helppo päivittää ja täydentää. Ja jos epäröit sopiiko jokin jonkin kanssa - ota valokuvat vaatteistasi puhelimeesi- näin tiedät mikä sopii ja mikä ei!
.. niin ja vinkki: ota kamera sovituskoppiin mukaan, kuvaa peilin kautta sovittamasi vaate ja katso sitä kuvan kautta kriittisin silmin, onko vaate sopivan kokoinen? Kiristää? Väärä malli tai väri? Väärä pituus? Vai oliko se todella loistava?


VÄRIKÄS MUOTI VAATTEISSA JA VARTALOTYYPIT Kesä 2013

(Kuvien vaatteet Boutique DEB Helsinki, kengät omat)
esimerkkejä:

Kuvan tyyli on romanttinen ja hieman "hipahtava". Tunika sopii myös ranta-asuksi uimapuvun päälle. Vartalotyypeistä malli sopii H:lle, miksei myös X:lle tosin pienellä varauksella.. ja Y:lle. Malli on haastava, mutta pystysuora kuosi pidentää ja kuminauha on vyötäröä ja muotoja korostava. Väri on lämmin ja sopii syksy ihmiselle. 


Tämä sähäkkä eläinkuosinen ja  sähkönsininen housu - /haalariasu sopii erittäin hyvin  värityypiltään talvi-ihmiselle. Mallina haalariasu toimii hyvin Y-vartalolla. H:llakin asu toimii, riippuen H vartalon muodoista. Kovin vatsakkaalle en mallia suosittele, eli ei O:lle. Tämä asu on rohkeille ja näyttäville naisille.
Musta-valkoisuus on muotia myös juhlapukeutumisessa.

Mekko on tyttömäinen ja romanttinen. Malli sopii H ja X vartaloille. A-vartalolle ei mielellään, sillä helma on runsas ja ylhäältä levenevä, mikä suurentaa lantionlinjaa entisestään. O:lle mekko ei taas sopi vyötäröleikkauksen vuoksi. 


Hameen helma on runsas ja kuultaa läpi, eli kannattaa panostaa alushameeseen. Asuun saa asennetta valitsemalla hieman raskaammat kengät. Tyttömäisempi ilme tulee kevyemmistä kengistä ja muista asusteista.


Suuret ja massiiviset kaulakorut ovat näyttäviä. Jos kuitenkin olet todella rintava; jätä väliin!! Nimittäin se suurentaa entisestään rintojasi.
Korujen valinnassa kannattaa muistaa omat mittasuhteet.. ettei näytä että koru "syö" sinut :)


Nämä ihanan kesäiset värit ovat kevät-ihmiselle. Kun yläosassa on runsautta ja volyymiä, ilme keventyy valitsemalla kapealinjaiset housut. Myös tätä puseroa voi käyttää kesällä sortsien kanssa tai uima-asun päällä.

Kuvio on epäsymmetrinen, eikä siis suurenna vaikka kuosi on osittain suurtakin.
Asu käy Y, H, vartaloille. Tämä kuosi vaatii kantajaltaan rohkeutta! Upea kevät-ihmisen keltainen eläinkuosinen mekko. H vartalolle, X.llä saattaa toimia, riippuu mihin kohtaan vyötärön linja asettuu. 

 Copyrigth; Koko stylefinderbysatu blogin sisältöä suojaa tekijänoikeus. (Tekstit & omat kuvat), jos haluat luvan käyttää materiaaliani, ota yhteys; stylefinder@kolumbus.fi

STUDIO 55- haastattelu;
http://www.studio55.fi/irtiarjesta/artikkeli.shtml/1752791/pukeutumisneuvoja-aikuinen-nainen-uusiudu-rohkeastiTYYLIPERSOONAT

Tiedätkö mikä tyylipersoona sinä olet? Jokaisella meistä on oma tyylipersoona. Erilaiset elämänmuutokset vaikuttavat pukeutumiseen, mutta tyylipersoona harvoin muuttuu sen jälkeen kun sen on löytänyt. Henkilö joka kokeilee rohkeasti kaikkea mikä on muotia, hän on trendikäs! 

Tällaisella henkilöllä ei ole vielä omaa tyylipersoona, yleensä hän on nuori ja haluaa kokeilla erilaisia tyylejä löytääksen sen oman tyylin. Mikä onkin hyvä asia, sillä oma tyyli löytyy usein juuri kokeilemalla, sopi vaatteet tai ei! Trendikäs = ei tyylipersoonaa! 

Tyylipersoonia ovat
KLASSINEN
Ajatonta, laadukasta, luonnonmateriaaleja, yksinkertaista ja selkeää tyyliä.
Leena Harkimo, Helena Karihtala, Hillary Clinton

ROMANTTINEN
Rakastaa hameita ja mekkoja, pitää yksityiskohdista vaatteissa, rakastaa kukkia, pitsiä, röyhelöitä, frilloja, eläinkuoseja...
Riitta Väisänen, Mia Nuutila 

LUONNOLLINEN
Sporttinen, joskus poikamainen, luonnonmateriaalit, mukavat vaatteet
esim. Tarja Halonen

DRAMAATTINEN
Näyttävät yksityiskohdat kuten kengät ja laukut sekä korut, haluat säväyttää kun astut huoneeseen, selkeät ja dramaattiset linjat. Innostuu helposti ja unohtaa sopiiko vaatteen malli vai ei!
Maria Veitola, Ellen Jokikunnas, Madonna

LUOVA
Yhdistelee erilaisia kuoseja, malleja ja tyylejä.. ja tulos on aina tyrmäävä! Mikä sopii luovalle, ei sovi muille

Minttu Vesala, Jorma Uotinen, Pirjo Bergström

CITY
Käyttää pääasiassa tummia sävyjä, usein housuja. Yhdistää jakun tai nahkatakin farkkuihin, tarkka materiaaleista, vain laadukas käy.
Kaarina K, Paula Koivuniemi (city-naisellinen)

NAISELLINEN
Rakastaa glamouria, haluaa korostaa naisellisuutta leikkauksilla, kauniit yksityiskohdat vaatteissa.
Katri Helena, Susanna Penttilä

Näiden lisäksi tyylipersoonia voidaan yhdistellä; kuten klassinen-romanttinen, naisellinen-dramaattinen jne.. 

Huomasin seuratessani suomalaista muotiohjelmaa, jossa blokkaajat muokkasivat omaksi tyylikseen muuttujan tyylin ( todellakin omaksi tyylikseen ei muuttujan tyylipersoonan mukaan!!). Tai ehkä oli tarkoitus tehdä muuttujista juuri trendikkäitä ja unohtaa tyylipersoonat?

 Monet blokkaajat kuin muuttujat myös sanoivat; olen aika klassinen pukeutuja... Jäin miettimään, mitä he sillä tarkoittivat? Nimittäin kukaan heistä ei ollut klassinen. Jos ostaa ajattoman vaatteen, ei se automaattisesti tarkoita että, on klassinen pukeutuja. 
Suurin osa blokkaajista oli dramaattisia tai trendikkäitä. Muuttujissa taas oli luonnollista, naisellista  ja dramaattista tyylipersoonaa. Yksi taisi olla hyvin eriskummallisesti pukeutunut, niin että meni jo luovan puolelle.. jä tämäkin kutsui itseään klassiseksi pukeutujaksi. Hassua! Klassinen tyyppi todellakin pukeutuu klassisesti, hän ei sorru edes farkkuihin, no ehkä vapaa-aikana mökillä tms... City taas käyttää farkkuja jakun kanssa.

Huomasin myös, että monelle vaate oli liian pieni tai vääränmallinen vartalotyyppiin nähden. En tiedä haittasiko se muita, mutta itseä jäi usein harmittamaan kun jokin asu kinnasi joko rintojen kohdalta tai lantiolta, niin kaunis kuin vaate ehkä muuten olisi ollutkin. Eivätkö blokkaajat huomanneet, että vaatteet olivat pieniä tai vääränmallisia? 

Mielestäni mittasuhteet ovat asun tärkein juttu, unohtamatta oikeaa kokoa. Jokainen pukeutuu juuri kuten haluaa, vaatteissahan on tarkoitus viihtyä. En voisi itsekään kuvitella käyttäväni jotain vaatetta jos se ei sovi minulle ja tuntisin oloni kovin epämukavaksi koko päivän.. tai tulisi tunne, että on lainavaatteissa! Vaatteen kuuluu olla kantajansa näköinen :)


Tiedätkö mikä värityyppi sinä olet?

Viileät vai lämpimät sävyt? Kevät, kesä, syksy vai talvi?Jakku / Jakkupuku ja vinkit:
(Vaatteet Dior kevät 2013 mallisto)

Jos selkäsi on lyhyt ja jalat pidemmät kuin selän mitta, sopii sinulle pidempi linjainen jakku!
Kuvassa yläpuolella oleva jakku ja housut sopivat H ja X vartalotyypeille. 

kuvan jakun malli sopii pitkälle. Jos olet pitkäjalkainen ja lyhyt selkäinen jakun pituus sopii sinulle, mutta jos olet lyhyt, varo liian pitkiä jakkuja, ne saa mittasuhteet näyttämään vääriltä. Yllä oleva malli sopii H, Y ja O tyypeille. O:lla pitää olla jakussa hieman väljempi malli. X ja A vartalotyyppien kannattaa katsoa ettei jakun helma pääty lantion leveimpään kohtaan = leventää lantiota!
Tämä jakun pituus sopii pitkäselkäiselle ja lyhytjalkaiselle. Malli käy H vartalotyypille. Myös A vartalotyypille, mutta housujen leveys on toinen.


Tämä upea takkimekko sopii niin työhön kuin juhlaan! Malli käy H, X ja Y tyypeille. Myös O:lle jos mekko on väljempi vyötäröltä! O:lla on usein upeat hoikat jalat!!Muistattehan, että kuvat ja vinkit ovat suuntaa antavia, jokaisella meillä on omat hyvät ja huonot puolet sekä mittasuhteet...
Oletko ajatellut mikä vartalotyyppi olet? Miksi jokin vaate istuu täydellisesti toisella, mutta itsellä ei sitten millään. Karkea vartalotyyppianalyysi on se perinteinen A, X, H, Y ja O. Syvällisemmässä vartalotyyppianalyysissä käydään jokainen vartalon osa yksityiskohtaisesti läpi.

Mielenkiintoista ja tästä on myös paljon hyötyä, tiedät minkäkokoisia koruja käytät, minkä kokoinen ja mallinen laukku sopii sinulle tai kengät, minkä valmistajan vaatteet istuvat parhaiten ja minkä tyyppiset housut ovat juuri sinulle tehty. Pääntien muoto jne.. tyylipersoonaa unohtamatta.
Yleensä ammattitaitoiset pukeutumisneuvojat käyttävät tätä metodia asiakkaillaan. Perinteisistä A, X, H, Y ja O analyyseistäkin saa paljon irti. Tosin moni suomalainen luokittelee itsensä aivan toiseksi kuin on. Yleistä on, että ajatellaan olevamme X kun onkin H!! 
Julkaisen karkean analyysin lähiaikoina... yksi kerrallaan. Kannattaa seurata, ehkäpä juuri sinä saat uusia oivalluksia pukeutumiseen!

ENSIVAIKUTELMA; Oletko ajatellut, että ulkoinen olemuksesi antaa muutamassa sekunnissa mielikuvan oletko ystävällinen, torjuva, sydämmellinen vai tyly? Ensitapaaminen tuntemattoman henkilön kanssa ja ... peli voi olla menetetty! Yritys elämässä harvoin ajatellaan pukeutumista. Mutta tosi asia on, että sinä edustat yritystä, jossa työskentelet ja olemuksellasi viestit yrityksen imagosta. Siisti yleisolemus ja postiviinen asenne, sillä pääsee jo pitkälle.


VINKIT:

LIIAN SUURET VAATTEET

Leveä lantio, vyötäröllä ylimääräistä.. isot ja väljät vaatteet peittää ja hoikistaa: VÄÄRIN!!
 Niin moni nainen tekee itsensä paljon suuremman näköiseksi kuin on, pukeutumalla liian suuriin tai peittäviin vaatteisiin. Varsinkin, jos on A- tyyppi pukeudutaan lantiolta väljiin housuihin, hameisiin, mekkoihin, tunikoihin... MIksi?? Kaikki väljä linja lantiolla vain vääristää ja suurentaa lantion linjaa entisestään. Istuvat vaatteet, oikeat mittasuhteet.. ne ovat kaiken A ja O. Istuvuus ei tarkoita tiukkaa makkaran kuorta, kuten moni valitettavasti luulee. Oikea malli ja leikkaus oikeassa kohdassa.. ja näytät hoikalta, pidemmältä, hyvältä!
Pukeutumisella on väliä!! Oikein pukeutuminen tuo itsevarmuttaa!


HOUSUT

Monet kokevat housujen oston vaikeaksi, milloin housut "pussittaa" haaroista, milloin lantiolle  jää tyhjää tilaa, vyötärö on liian matala tai liian korkea.
Kaikki alkaa vartalotyypistäsi, se minkä muotoinen olet vaikuttaa siihen minkä malliset housut sinulle istuvat parhaiten. 
Ostoksilla kannattaa kysyä myyjiltä apua, sillä he ovat saaneet koulutuksen vaatemerkkeihin.

 Jos lantiosi on suora, eli tasapainossa hartialinjan kanssa, eikä lantiossa ole pyöreää kaarretta olet H vartalotyyppi. H:lla usein on heikosti erottuva vyötärö (itse kuulun tähän ryhmään) tai ei vyötäröä ollenkaan.
Aikuiselle naiselle löytyy housuja Voglialta, ns. timanttimalli, jossa  vyötärö on leveämpi suora ja lantiolla ei ole kaarretta.  Housumalli on muuten suora, kapea. Kun puhun kapeasta en tarkoita pillifarkkuja. Vaan lantio ja lahje ovat yhtä leveät. Myös Saksalaiselta merkiltä Frank Walderilta, ja suomalalaiselta NP:lta löytyy eri vartalotyypeille housuja. 

Jos taas olet nuorekas aikuinen nainen, löytyy Esprit Collectionilta loistavia farkkuja, hyviä suoria housuja S Oliverilta, Day:ltä taas kapealinjaisia hyvin istuvia housuja.. Lee Cooperilla kuin Lewikselläkin on monelle vartalolle sopivia housuja. Tifger of Sweden, Filippa K...

Kun olet A, eli lantiosi on selkeästi leveämpi kuin hartialinjasi ja vyötärösi kapea, housuja voi olla tuskastuttavan vaikea löytää. 
Jos haluat korkea vyötäröiset housut, housujen muodosta näkee selkeästi kun lantio on leveämpi ja vyötärö on leikattu kapeaksi. Paras vaihtoehto A:lle usein on matalampi vyötärö. Mexx, Lee Cooper, Lewis, Esprit Casual, Esprit Collection, jne..

O-vartalotyyppi taas tarvitsee tilaa vyötäröllä. O:lla on usein hyvin kapea lantio ja hoikat jalat. O:lle käy myös Voglia, Frank Walder, Lee Cooper, mitoitukseltaan suurempia vaatteita valmistaa NP, Triangle by S Oliver, ja edellä mainitut. 

Y:lle taas sopii usein matalampi vyötärölinja ja suorat housut, lantion kaarta ei ole joten housun linja lantiolta on suora. Hyvin kapeaa housua en suosittele Y:lle, sillä näin korostaa hartialinjaa entisestään. Esprit Colletion, Esprit Casual, Mexx... Filippa K, Tiger of Sweden, ja aikuiselle naiselle  
Steilmann, Voglia, Frank Walder, S Oliver, Comma...

X- vartalolla taas on lantion kaari.. kuten esim. Marilyn Monroella. Joten housuissakin kuuluu olla lantion kaari, jotta se istuu. Ril's, Voglia, Steilmann, Frank Walder, Lee Cooper, Lewis, Comma.. mutta ei missään nimessä liian leveitä housuja, vaan mielummin kapeahko suora housu.

Yleensäkin O:n, H:n ja X:n kannattaa katsoa ettei osta liian isoja vaatteita tai säkkimäisä. Housujen leveydessäkin kannattaa olla tarkkana. Miksi tehdä turhaan itseään isommaksi kuin on?

Kun ostat yleensäkin vaatteita älä tuijota kokoa kriittisesti! Sillä suurin osa vaatevalmistajista valmistaa vaatteensa "oman" mitotuksen mukaan. Vaikkakin tavoitteena on yhtenäinen mitotus systeemi euroopassa, no... se on tavoite.. Suomalaiset merkit ovat yleensä tehty suomalaisten mitotusten mukaisesti, tanskalaisista merkeistä löytyy niin kapeaa mitotusta kuin normaaliakin.. samoin saksalaisista.

 Olen myös huomannut, kuinka aikuiset naiset usein ovat ostoksilla ns. "nuoriso" -merkeissä. Hinnat ovat usein edullisempia, toisaalta laatu ei ole kovin hyvää. Naiset tuskastelevat kokojen kanssa ja kysyvät eikö tästä löydy isompaa XL tms? Nuorten vaatemerkit ovat yleensä tehty nuorisomitotuksella ja vaikka kuinka ottaisi isomman koon, pysyy esim. hiha kapeana.. eikä koko silti istu.

Kysy!! se on avainsana kun menet housuostoksille! Jos et halua apua, kysy edes mitkä ovat merkit joista kannattaa aloittaa!!

 Copyrigth; Koko stylefinderbysatu blogin sisältöä suojaa tekijänoikeus. ( kaikki tekstit & omat sekä itse ottamat kuvat), jos haluat luvan käyttää materiaaliani, ota yhteys; stylefinder@kolumbus.fi